Formålet med introduktionsperioden er at byde dig velkommen og give dig indblik i, hvordan ambulatoriet fungerer. Vi vil gerne give dig en tryg og god start.
Introduktionsperioden vil være en generel introduktion til praktiske forhold og procedurer samt de sygdomstilstande vi ofte har i afdelingen.
I vores ambulatorium er kulturen, at alle medarbejdere tager del i oplæringen af nyt personale, men du vil få tildelt en mentor, som vil have en særlig rolle i forhold til at hjælpe dig godt i gang med arbejdet, og følge med i din trivsel.
Forventninger til dig som nyansat
Som ny i ambulatoriet er der meget, der skal læres og mange nye indtryk som skal bearbejdes. Det er altid hårdt at starte et nyt sted – det ved vi godt.
Vi forventer at du:
- Er aktivt deltagende i de opgaver der skal løses.
- Er med til at klarlægge hvordan du lærer bedst.
- Giver udtryk for, hvilke situationer du finder udfordrende/vanskelige.
- Bidrager til en god og positiv holdning i afdelingen – både over for patienter, pårørende og kollegaer.
- Kan sige til og fra over for opgaver.
- Selv er opsøgende i forhold til at udvikle og udbygge din viden inden for sygeplejefaget.
Personalefordeling og opgavetyper
- 13 sygeplejersker
- 1 oversygeplejerske
- 1 logistikmedarbejder
Vi er 5 kontinensuddannede sygeplejersker, 3 sygeplejersker med såruddannelse, og 1 sygeplejerske med master i sexologi.
Opgaverne i ambulatoriet er mangeartede. For at kunne opretholde et højt sygeplejefagligt niveau, bliver opgaver fordelt efter kompetencer.
- Opfølgning efter lægekonsultation
- Selvstændige sygeplejekonsultationer
- Udredning for vandladningsproblemer
- Kontrol og behandling af cancer patienter
- Skift og anlæggelse af nyre – og blærekateter
- Urodynamiske undersøgelser
- Opfølgende telefonkonsultation med både patienter med benigne lidelser og med patienter med maligne lidelser kræftpatienter
- Klinisk kontrol af karkirurgiske patienter
- Sårambulatorium
Funktionsområder
Urinvejs- og karkirurgisk ambulatorium
Urinvejs- og karkirurgisk ambulatorium har speciale inden for urologi og karkirurgi. Patienterne i afdelingen kan have sygdomme i blæren, nyrerne, prostata, testikler, scrotum m.m. De karkirurgske patienter kommer til udredning og kontrol for arteriosklerose, blodpropper i aorta samt aneurismer.
Ambulatoriets funktionsområder:
- Urologiske speciale
Patienterne inden for det urologiske område er bla. kræftpakkepatienter i udrednings- og behandlingsforløb. Det er hyppigst patienter med kræft i prostata, testikler, nyre og urinveje.
Derudover behandles patienter med beigne lidelser i urinvejene og klargøres til eventuel operation. Det drejer sig om patienter med vandladningsbesvær og lidelser i nyre og urinveje samt i penis og scrotum.
Der er desuden tilknyttet en sexologisk klinik til afdelingen.
- Karkirurgisk speciale
Patienterne inden for det karkirurgiske område lider bl.a. af arteriesygdomme.
Vi foretager udredning i forhold til arteriesygdomme uden for hjertet og hjernen. Hyppigst iskæmi i benene i forskellige stadier, samt sårproblemer i forhold til iskæmien. Desuden udreder vi for aneurismer og venøse sygdomme.
Akutte patienter ses i Kolding.
Syge- og raskmelding
Læs mere på infonettet: Syge- og raskmelding inklusiv barnets 1. sygedag i urinvejskirurgisk ambulatorium